Lucas Digne salvează punctul pentru Everton după nebunia de cinci minute a lui Watford

Forma lui Everton a scăzut de când a dat victoria lui Liverpool în minutul 96 al derby-ului recent din Merseyside. De data aceasta minutul 96 a adus ușurare când Digne a măturat o lovitură liberă superbă în colțul de sus al lui Ben Foster după un handbal neglijent de Christian Kabasele. Alinierea a fost trecătoare în ceea ce-l privea pe managerul Everton. Echipa sa a condus-o prin Richarlison, omul care l-a urmat de la Vicarage Road la Goodison Park în vară pentru 40 de milioane de lire sterline și a fost pedepsit pentru două pauze în concentrare care au produs un autogol al lui Seamus Coleman, plus ceea ce părea un câștigător emfatic al lui Abdoulaye Doucouré .

De asemenea, Gylfi Sigurdsson nu a reușit să transforme din penalty înainte ca fundașul francez Digne să fie salvat cu primul său gol în fotbalul englez.Totuși, performanța lui Everton, în concordanță cu remizele de săptămâna trecută împotriva Newcastle, i-au dat îngrijorare lui Silva. Everton 2-2 Watford: Premier League – reacție live! Citiți mai multe

„Uitați de derby, a trecut deja”, a reacționat managerul Everton. „Jocul respectiv este terminat și a trebuit să ne dovedim calitatea în următoarele jocuri.” Ei nu au. „Sunt de acord cu tine”, a adăugat el. „Nu am putut să ne punem calitatea pe teren în a doua repriză. Le-am dat șansa să-i jucăm mingi lungi lui Troy Deeney și să ne pregătim pentru a doua minge și ne-am pierdut complet atenția și am primit cele două goluri. Le-am dat șansa de a schimba scorul. ”

Javi Gracia a rămas, de asemenea, rănit, deși supărarea managerului Watford s-a concentrat pe arbitru, Kevin Friend, și nu pe eforturile jucătorilor săi de a înregistra o primă victorie în șase meciuri.Theo Walcott a fost în mod clar ofsaid în procesul de deschidere a deschiderii lui Richarlison, dar golul a fost lăsat să stea în pofida protestelor vocifere ale vizitatorilor. “Prefer să nu spun nimic despre arbitri”, a spus Gracia. „Dar a fost offside. Dacă VAR ar fi gata astăzi, rezultatul ar fi fost diferit. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. ”

Richarlison a marcat cinci goluri în primele sale 13 ieșiri la Watford în sezonul trecut, dar niciunul în cele 28 de jocuri care au urmat sau sub Gracia. „La final i-am spus că acesta este primul gol pe care l-am văzut marcând pentru că nu a primit unul pentru mine!” el a spus. Internaționalul brazilian și-a revendicat al optulea sezon al campionatului, când a măturat gazdele într-o poziție timpurie, lustruită, dar controversată.

Nu s-a contestat calitatea mișcării care l-a pus pe Everton pe primul loc.Walcott, cu cea de-a 300-a apariție în Premier League, Coleman și André Gomes s-au combinat pentru a încălca apărarea vizitatorilor. Internaționalul portughez a schimbat atingeri cu Walcott înainte de a oferi o minge perfectă pentru ca Richarlison să se transforme la distanță. Dar Walcott a fost în ofsaid când a primit permisiunea lui Gomes. Watford, disputa lor despre o presupusă „abordare nejustificată” pentru Silva nerezolvată, a avut o altă nemulțumire cu Everton. Fiver: înscrieți-vă la e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Gazdele au fost inițial strălucite în atac cu Bernard și Sigurdsson aducând finețe și viziune. Perechea aproape sa combinat pentru a crea o secundă pentru Richarlison, dar Craig Cathcart a făcut o intervenție crucială. Fundașul l-a negat și pe Sigurdsson, iar Yerry Mina a primit cartonaș pentru handbal intenționat de la centrarea lui Sigurdsson.Mina a cochetat cu un al doilea galben când l-a luat pe Isaac Success și mingea în timp ce atacantul s-a rupt în căutarea unui egal. Destul de mingea în viziunea prietenului, spre dezgustul evident al succesului și al lui Gracia. El va găsi consolare în startul dominant al echipei sale în a doua jumătate.

Puterea, ritmul și mișcarea vizitatorilor – combinate cu o reluare nepăsătoare și haotică a gazdelor – au transformat concursul în favoarea lor. Silva s-a supărat pe jucătorii săi de pe margine, dar avantajul s-a evaporat înainte ca managerul Everton să poată implementa schimbarea. Roberto Pereyra, Doucouré și Deeney s-au apropiat înainte ca egalarea să ajungă forțat, dar nu fără merit. O alunecare a lui Digne l-a invitat pe fostul Evertonian Gerard Deulofeu să-l elibereze pe Kiko Femenia în stânga.Prima lui cruce a fost direcționată către un post de Pereyra, dar, exact în momentul în care Watford a crezut că le-a ieșit norocul, rebotul l-a lovit pe Coleman pe coapsă și s-a rostogolit într-o plasă goală.

Watford era în avans cu două minute mai târziu, datorită unui alt raid în dreapta lor. În timp ce Everton se învârtea peste o lovitură liberă, echipa lui Gracia a reacționat brusc cu Femenia jucând Pereyra în spațiu. Argentinianul a trimis o centrare adâncă în poarta din spate, unde Doucouré s-a ridicat deasupra lui Coleman și a trimis un antet manual după Pickford. Haosul a continuat când Kabasele l-a faultat inutil pe Mina în zonă, dar lovitura de la fața locului a lui Sigurdsson a fost salvată de piciorul următor al lui Ben Foster. Victoria a dat semn, dar Kabasele a greșit din nou. Digne l-a înălțat și a coborât șerpii.