Jürgen Klopp îl îndeamnă pe Liverpool „să îndrepte greșeala noastră” împotriva lui Napoli

Responsabilitatea noastră. Greșeala noastră. Cuvintele au aruncat conferința de presă a lui Jürgen Klopp din Napoli, lăsând fără îndoială că vina pentru situația dificilă a Ligii Campionilor din Liverpool se află pe pragul lor. Oportunitatea pentru mântuire se află și acolo. Anfield cunoaște scenariul atât de bine. „Știu că va fi dificil”, a spus managerul lor, „dar nu mă pot abține să nu mă gândesc la asta fără un zâmbet pe buze”.

Liverpool s-au sprijinit încă o dată într-un colț din Europa ca consecință a pierderii a trei meciuri în deplasare într-un grup pentru prima dată. Carlo Ancelotti, Napoli și fostul manager al Milanului, nu are nevoie de nici o școală cu privire la puterile de recuperare ale adversarilor săi. O victorie cu 1-0 sau o victorie cu două goluri la Anfield va garanta calificarea Liverpool pentru faza eliminatorie.Înfrângere împotriva unui club italian care nu a câștigat niciodată în Anglia, combinată cu o pierdere pentru Paris Saint-Germain la Steaua Roșie din Belgrad, iar noii lideri din Premier League vor fi în afara competiției europene la nouă luni după ce au ajuns în finala Ligii Campionilor. Managerul lor vede doar o oportunitate de a corecta o campanie de contraste. Jürgen Klopp: Nu am fost nici măcar o secundă îngrijorat de forma lui Mohamed Salah Citește mai mult

„Suntem într-un moment bun săptămâni și luni ca club și o echipă, trebuie să o folosim ”, a spus Klopp. „Una dintre cele mai dificile echipe de jucat în acest moment este Napoli. Au fost deja foarte puternici anul trecut și s-au adaptat foarte bine la micile schimbări făcute de Carlo Ancelotti. Sunt o parte foarte bună, dar și noi suntem la fel.

„Concurența este așa.Joci cele mai puternice echipe și dacă vrei să treci trebuie să câștigi. Nu am câștigat suficient de des pentru a trece deja. Aceasta este greșeala noastră și acum o putem corecta dacă performăm. Știm cu toții rezultatele de care avem nevoie și este destul de dificil. Napoli are o bună posesie, la fel și contraatacul, o echipă tipică italiană bună la apărare. Este o mare provocare, dar dacă este posibil ceva special, este aici și de aceea ar trebui să încercăm. ”

Liverpool și-au rezervat cele mai slabe performanțe – singurele lor performanțe slabe ale sezonului până acum – pentru călătoriile lor europene , cu înfrângerea din minutul 90, 1-0, la Napoli, dând tonul.În deplasare de acasă, echipa lui Klopp a produs în total cinci șuturi în țintă în trei meciuri, inclusiv penalizarea lui James Milner la Paris, în timp ce două meciuri de la Anfield au dat șapte goluri și puncte maxime. Liverpool este neînvins în 18 jocuri europene de acasă de la vizita lui Real Madrid în octombrie 2014. Redare video 1:02 Klopp îl salută pe Salah „excepțional”, în timp ce Liverpool îl elimină pe Bournemouth – video

„Primul joc împotriva Napoli a fost atât de rău din partea noastră că putem îmbunătăți totul “, a spus Klopp. „Nu ne-am apărat o secundă așa cum am vrut și nu am jucat așa cum am vrut să jucăm cu mingea. Dar asta a fost acum șase săptămâni. Nici o echipă din lume nu este perfectă. Nu suntem și Napoli nu. Cu toții avem puncte slabe.

„Este vorba despre utilizarea punctelor slabe ale adversarului.Dacă suntem într-adevăr în joc și mulțimea este acolo, atunci putem merge în curtea suplimentară. Acest lucru va fi necesar pentru acest joc, 100%. Abia astept. Este foarte cool, dar dificil. Abia astept. Este o mare oportunitate pentru noi și vom încerca totul pentru a o corecta. ”

Anfield nu este singurul fundament pentru încrederea lui Klopp.Echipa sa nu și-ar fi putut sincroniza mai bine mutarea în vârf pe cheltuiala lui Manchester City, cu siguranță nu în ceea ce privește pregătirea pentru Napoli, în timp ce o altă foaie curată la Bournemouth, hat-trick-ul lui Mohamed Salah și implicarea sporită a lui Naby Keïta plus Fabinho în mijlocul terenului adaugă până la un sentiment de impuls din ce în ce mai mare.

Urmărirea unui campionat din prima ligă din 1990 poate fi asistată de o ieșire timpurie din Liga Campionilor, a fost sugerată de Gary Neville și alții, dar Virgil van Dijk a dat Mohamed Salah, de la Liverpool, se întoarce la un hat-trick în victoria cu 4-0 la Bournemouth Citește mai mult

„Nu cred că sunt fani ai Liverpool-ului”, a spus fundașul central. „Vrem să concurăm la cel mai înalt nivel. Suntem în topul ligii acum, dar s-ar putea schimba săptămâna viitoare. Nu stii niciodata.Principalul lucru este să rămânem la cel mai înalt nivel și să facem tot ce putem pentru a trece. Va fi un joc dur, dar sunt foarte încrezător, ca întotdeauna în echipa mea.

„Trebuie să începem așa cum începem mereu acasă în Liga Campionilor. Am vrut să eliminăm și asta, dar nu este atât de ușor pe cât ar crede oamenii. Trebuie să începem repede, să dăm tonul, să le punem sub presiune și să ne jucăm jocul. Fii curajos, fii încrezător și nu te ascunde. Arată-te. ”

Van Dijk a refuzat să aibă în vedere posibilitatea de a intra în Europa League„ sau mai rău ”după meciul de marți. Managerul său nu crede că eliminarea Ligii Campionilor, dacă se va întâmpla, va avea un efect durabil sau dăunător asupra perspectivelor lui Liverpool de a împinge City până la capăt în ligă.

Klopp a spus: „Este diferit concurență.Dacă nu suntem un club al Ligii Campionilor în ianuarie / februarie, nu va fi o secundă o scuză pentru altceva. Nu este nevoie să facem acest joc mai mare decât este, dar este mare. Exact așa vrem să o realizăm. Ca o oportunitate pentru noi. Rămâneți în competiție. Știu, băieții sunt disperați să rămână în competiție. ”