Fetele se joacă și ele. Fotbalul ceh vrea atenție egală pentru femei

„Este un subiect nu numai aici, în Republica Cehă, ci este o temă globală. Mă bucur că FAČR se alătură și acestei tendințe și începe să pună accentul pe fotbalul feminin “, a declarat Jan Pauly, secretarul general al FAČR, la un eveniment care a dezvăluit o nouă identitate pentru fotbalul feminin intern.

Mulțumită colaborării cu agenția init, Cupa Cehă are și logo-uri noi, simplificate, bazate pe egali. Acest lucru înseamnă să simbolizeze, printre altele, că asociația dorește aceeași atenție și pentru femeile din pantofii de fotbal ca și pentru bărbați.Pentru noi, ei sunt eroi, iar fotbalul le aparține “, a spus Pauly.

Pe lângă popularitatea fotbalului feminin din lume (de exemplu, finala Cupei Mondiale Amintiți-vă doar sferturile de primăvară ale Ligii Campionilor dintre Slavia și Bayern Munchen – la o remiză de 1: 1 a participat o vizită record de 6.822 de spectatori din Eden. La scurt timp după aceea, mai mulți cehi s-au mutat în cluburi străine în timpul pauzei de vară: Andrea Stašková de la Sparta la Juventus și Eva Bartonová din Slavia la Inter de la Milan.Deși se bazează pe aproximativ 14.000 de fotbaliști, asociația consideră că, datorită rebranding-ului și a unei noi campanii, această cifră va crește.

Se bazează, de asemenea, pe cercetări care au implicat 1.500 de respondenți. “Și este important ca adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani să perceapă fotbalul feminin pozitiv”, a spus Václav Kudrna, director de marketing al grupului FAČR.

interesul pentru fotbalul nostru, fie la nivel de club, fie la nivel național “, a spus portarul slav și youtuber Barbora Votíková. „Dacă pot ajuta și mai mult în această direcție, voi rămâne întotdeauna pe primul loc.Fetele joacă și fotbal! ”, A adăugat portarul național.