Budějovice răspunde la defectele de apărare. Polom vine, Sivok este încă în joc

Deși provine din incubatorul Praga Sparta, a venit în Boemia de Sud din Olomouc. „Am dorit să creștem concurența în poziția de stop și, de asemenea, calitatea. Cred că competiția este sănătoasă și am simțit că suntem împinși un pic de pantof ”, descrie antrenorul pentru prima dată Novak David Horejš.

Este adevărat. Pozițiile apărătorilor mijlocii aveau practic pregătită perechea Lukáš Havel – Pavel Novák. Tânăra Maksym Talovierov, singura alternativă, se antrenează cu Sparta Praga încă de săptămâna trecută și se pare că va fi gazdă acolo.

Acesta este unul dintre motivele pentru care acum următorii Budweiser vor trebui să se confrunte cu o nouă provocare. Un jucător care a jucat șaizeci de partide de ligă a semnat un contract pe doi ani în Boemia de Sud. Și vrea să joace.Cel puțin mai mult decât logodna sa în Olomouc.

Acolo a sărit doar în șaisprezece dueluri de ligă în două sezoane și uneori a decolat doar în câteva minute. „A fost o logodnă pe care am reușit să o realizez cel puțin din toate”, recunoaște Roman Polom.

“Nu am jucat așa cum mi-am imaginat. Au existat o pereche de tracker-uri Václav Jemelka și Vít Beneš și nu a fost ușor să trecem pe linie ”, explică el. De aceea, s-a întrebat ce să facă în continuare. Unde să mergi pentru a avea mai multe șanse de joc. Apoi a venit Budejovice.

„A fost acum câteva zile. Aceasta a fost o ofertă specifică. Antrenorul Horejš m-a sunat că mă vrea. Concurența este și aici.Nimeni nu vă va garanta un loc, dar cred că a fost cam dat în Olomouc că, indiferent ce s-a întâmplat, a existat o pereche stabilă. Sper să demonstrez aici că pot juca fotbal “, spune Polom.

„ A fost o posibilitate pe care am avut-o. Ne-am dorit un jucător care a jucat deja ceva. Îl cunoșteam de la Dukla sau Boleslav “, adaugă David Horejš.

Marți Polom a terminat primul antrenament. După aceea, a semnat un contract de doi ani și, după cum recunoaște el însuși, a fost o decizie ușoară pentru el.

S-a distrat bine în tricoul Dukla. În Mladá Boleslav, momentele mai bune și cele mai rele s-au alternat din cauza rănilor.Nu-și mai luptase șansa în Olomouc, dar nu voia să piardă contactul cu concursul de elită. p> „A fost important pentru mine că nu m-am mutat din prima ligă. Nu am jucat în doi ani. Sunt conștient că nu am fost la vedere. De aceea mă bucur pentru această ofertă “, explică el.

Și apariția acesteia poate fi agitată. Mâine, Boemia de Sud găzduiește de la ora 18:00 într-un meci pre-vândut Slavia Praga. Și un sfert ar putea sări atât de ușor într-un duel cu campionul domnesc.

„Nu am jucat meciuri. Uneori pentru un B, dar în antrenament eram implicat 100%, așa că sunt gata.Slavia este un club puternic, este unul dintre primii trei din Cehia, pe lângă trecutul meu spartan și ar fi foarte interesant ”, spune jucătorul. Nu este nerealist. “Este aici cu noi pentru scurt timp, dar oportunitatea este pentru noi”, spune antrenorul. nu a hotărât dacă va rămâne în České Budějovice. „Cu siguranță, nu. Tomas are câteva probleme minore de sănătate acum. Când vor termina, cred că vor semna contractul aici ”, spune Horejš.