Creșterea maresului. Este unul dintre aleșii care lucrează, îl laudă pe Kresta

Două lucruri. Mașină modernă și mai puternică și cooperare cu legenda sporturilor de raliuri interne. El a înlocuit autoturismul cu o axă condusă pentru Škoda Fabia R5, care este pregătită de Roman Kresta în Luhačovice.

Federația auto auto este în spatele proiectului. Ea a venit cu ideea de a sprijini un călăreț talentat selectat. Alegerea a căzut asupra lui Mares, care a capturat Campionatul European. A terminat pe locul trei în categoria sa în 2017.Prin urmare, din sezonul următor, merge într-o fabie de top și are sprijin din partea fabricii de mașini din Mladá Boleslav. cu o axă condusă.

După ce ne-am obișnuit cu mașina și stilul de conducere, au venit primele rezultate promițătoare. În cadrul Campionatului Cehiei a evoluat de două ori pe podium. Pauză de iarnă l-a ajutat să arate o schimbare mult mai semnificativă în acest an.

Deși s-a prăbușit în Boemia, a luat întotdeauna rândurile de medalii în celelalte patru competiții interne. La Hustopeče a profitat de absența suveranului pieselor interne ale lui Jan Kopecký și a obținut prima victorie absolută în cariera sa.El a avut la fel de succes pe liniile europene, câștigând categoria ERC1 Junior în Polonia și Italia.

„O schimbare majoră a avut loc peste iarnă, când a realizat ce a făcut și nu a făcut anul trecut, cum a abordat lucrurile, ce a făcut. a dat și nu ”, a explicat Kresta. “Totul va avantaja anul acesta.”

Avantajul a fost că Mares a avut multă experiență atunci când a stat la Fabia, care stabilește direcția în categoria sa. El a profitat de asta în direcția corectă.

“Este unul dintre aleșii care lucrează”, a spus Kresta. „Știam asta de la început. Dar aceasta este uneori treizeci și alteori cincizeci la sută din putere. Ca în orice sport, depinde de cât de avansat este unul în luarea deciziilor. ”

Mareš, care este completat de Jan Hloušek în mașină, este deosebit de mulțumit de cooperarea cu Kresta.Nu a ascuns niciodată faptul că fostul călăreț al fabricii Ford și Skoda a fost un model pe care-l urmărea ca fiind copil.

„Relația noastră, desigur, s-a schimbat”, a spus Mares, care provine de la Mlada Boleslav. „Când am început cu Roman, aproape că m-am târât după el pentru că era copilăria mea, icoana mea. Astăzi avem o relație grozavă și îndrăznesc să spunem că suntem prieteni. Acest lucru ne face totul mai ușor. ”

Acest sezon este crucial pentru Mareš. Doar pentru că nu este încă clar ce se va întâmpla cu proiectul Autoklubu. Tânărul de 28 de ani îl descurcă bine. Înainte de apogeul sezonului este în jocul a două titluri – interne și europene. Totul va fi decis până într-un weekend la Zlín, unde vor culmina ambele seriale, care sunt interesate de Mares. „Cred că poate face asta.Nici măcar nu cred că este diferit “, a spus Kresta.

Și-a confecționat protecția la comandă. „Voi fi sub presiune, dar numai sub ceea ce voi recunoaște”, a spus Mares. „Am nevoie de cele mai bune performanțe. Singurul lucru pe care îl pot face este să mă pregătesc bine. ”

Pentru a sărbători în campionatul de acasă, Kopecký trebuie să ezite. Prin urmare, el simte o șansă mai bună în seria europeană. În categoria ERC1 Junior, pentru pilotii sub 28 de ani, este pe locul doi în spatele britanicului Chris Ingram. Dacă îl învinge în regiunea Zlín și în același timp termină în cea mai proastă categorie din categorie, va deveni campion. „Filip se descurcă excelent, dar pentru mine Rally Barum este unul dintre preferatele mele.Cred că voi fi puternic aici. ”

Pe lângă titlul de șofer, există o recompensă extraordinară. Câștigătorul ERC1 Junior va primi un bonus de 100.000 € pentru participarea la celelalte două evenimente ale Campionatului European din Cipru și Ungaria. Mares ar putea viza și podiumul chiar în clasamentul principal. Este până acum al patrulea.

“Nu credem până acum”, a subliniat atacatorul. „Singurul lucru pe care ne concentrăm acum este Barum.”