În Cehia mi-a târât deja gâtul, îi spune Gelding după ce a părăsit Chomutov

De ce? “Pentru că mă certam cu cineva după fiecare sezon pentru bani și așteptam dacă mi-l vor trimite”, a răspuns Valach într-un interviu pentru hockey.sk, care a jucat și pentru Slavia și Kometa, pe lângă Chomutov.

“Toată lumea știe cum era la Chomutov cu finanțe. Încă îmi datorează bani considerabili. Am jucat peste 400 de jocuri în Cehia și am simțit că am nevoie de o schimbare. Clubul l-a impresionat serios și consideră că nu va trebui să-și facă griji pentru a plăti pentru a asigura o viață fericită pentru cei doi copii ai săi, care lipsesc de mama lor. Soția lui Valach a murit la naștere în urmă cu trei ani.

„Întotdeauna am avut un vis să joc KHL.Nu am reușit, dar mi s-a părut curând să mă întorc în Slovacia. Prin urmare, am acceptat provocarea EBEL. Știu că este puțin diferit în hochei, este mai mult ca un stil canadian. Am crezut că voi încerca “, spune Habanul de 202 cm înălțime, care a jucat un joc pregătitor cu Linz la Michalovce.

„ Unde am mers cu avionul. Confortul pentru jucătorii din Linz este excelent, fondul material și financiar al clubului este excelent. În prezent, repara stadionul și pregătește wellness și vestiare noi. Iar primul antrenament a ajuns la două mii de oameni, încă nu l-am experimentat ”, descrie el fericit.

Poziția pe Dunăre a fost, de asemenea, un factor care a influențat decizia sa. „Este la două ore până la Viena, chiar mai aproape de Boemia.Am patru ore să mă întorc acasă, în timp ce am condus opt de la Chomutov. ”Gelding a fost coechipierul interpretului în timpul călătoriei sale în Slovacia. Cu toate acestea, în dressing, li se interzice să vorbească cehă, respectiv. Slovacă, pentru că altora nu le place dacă nu le înțeleg.

Încetarea așteaptă mai multă libertate la EBEL, întrucât liga nu necesită o aderare atât de consistentă la sistem. „Este o ligă zburătoare, dar am un rol clar de jucat. Antrenorii doresc să joc și eu la slăbiciune. Am fost întotdeauna un fundaș care cade în lovituri și joacă pur și simplu. Nu sunt în pas, pentru asta avem câțiva spinări inteligente ale echipei.Ceilalți dintre noi suntem pentru muncă murdară. ”