Protest de stradă și lecție educativă. Furtuna din Marea Neagră se grăbește spre Sparta

Trabzon, aflat la mai bine de o mie de kilometri est de cel mai mare oraș al Turciei, a ajuns să riposteze pentru a treia rundă a Ligii Europene. Tot la Praga, el a descris ce a fost Sparta împotriva lui Trabzonspor pe site-ul clubului.

„Ei bine, oamenii sunt puțin mai sălbatici aici decât în ​​altă parte din Turcia, dar nu este extrem. Toată lumea iubește fotbalul. ”

Fotbalul din Turcia și atmosfera pe stadioane sunt pasionate, furtunoase, nebune, sălbatice.Înmulțiți totul, mediul Trabzon este unic. “Vom vedea asta”, avertizează Kaya.

Suporterii lui Trabzonspor că Sparta va juca pentru a avansa în play off-ul final al calificării Cupei sunt cu adevărat „diferite”.

Când înainte acum trei ani, într-un meci de pe Galatasaray, judecătoarea Deniz Bitnel a expulzat patru jucători invitați, mii de fani ai Trabzonspor au ieșit să protesteze străzile orașului a doua zi. Țineau cărți roșii în mâini. A fost simbolism.

Când arbitrul a demis-o pe cel de-al treilea jucător, fundașul Salih Dursun a smuls cartonașul roșu judecătorului și la rândul său i-a arătat.Așa că a ieșit din teren prea devreme.

De asemenea, în 2016, într-un duel împotriva lui Fenerbahce, un alt mare club din Istanbul, la 0: 4, doi fani au intrat pe teren și au atacat linia de arbitru. Au sărit pe el și s-au rotit la pământ. Niciunul dintre ei nu avea încă optsprezece ani.

Anul trecut, la tribună, fanii se certau cu conducerea clubului, cerând demisia acestuia. Schimbul de opinii a dus la o ceartă violentă. “Nu vom demisiona”, a spus mai târziu președintele. “Bine ați venit în iad, să mergem pentru voi.” După lotul 3, miile de sloganuri au inundat conturile Spartei pe rețelele de socializare.

“Dar când lucrurile merg prost, domnii mai în vârstă înjură. Când se pierde un meci important, jucătorii atacă uneori.De aceea, Trabzonspor ar putea fi un pic mai faimos decât alte cluburi datorită fanilor săi ”, remarcă Kaya. Și fanii de pe tribune sunt nebuni.

Black Sea Storm, poreclit clubul. Acum trei ani, Trabzonspor a deschis un nou stadion. Acesta se află chiar pe coasta Mării Negre și este cel mai modern din Turcia.

Stadionul Senol Günes. L-au numit după un fost celebru portar turc și mai târziu antrenor. Acesta poartă oficial numele de Medical Park Stadyum în conformitate cu sponsorul. Capacitatea este de peste 40.000 de locuri.

„S-a vândut într-o clipă, așa că aștept 50.000 de oameni. Că stadionul are o capacitate mai mică? Crede-mă, nu le va interesa.Regulile nu sunt esențiale în acest moment “, spune Kaya.

Dar, până la urmă, obiceiurile turcești trebuie să respecte acest lucru. a fost o revoltă. A fost pedepsit: spală zece mii de locuri. S-a plimbat în jurul stadionului ore întregi cu o găleată de apă și o cârpă.

„Când am spus că este noua noastră casă, ne-am referit la asta. Nu te-ai scoate din pantofi acasă. Oricine va face acest lucru va fi pedepsit ”, a avertizat clubul. Conform standardelor turcești, sentința a fost chiar moderată. „Toată lumea trebuie să se pregătească pentru asta.Eu personal îl aștept cu nerăbdare, fie că vom continua ”, spune mijlocașul Spartei, Ladislav Krejčí.

„ Este bine să trecem printr-o astfel de experiență. Toți băieții o vor face mai puternică. Vei vedea cum va fi ”, spune Kaya.