Mikel, vedeta lui Trabzonspor: un erou thriller

Daredevilul a fost John Obi Mikel și va fi joi seara în tricoul lui Trabzonspor pentru a avansa din turul trei al Ligii Europene împotriva Spartei. Steaua echipei nigeriene s-a retras deja la jumătatea timpului.

„Nu a jucat bine, așa că a coborât.Încă arată că a fost rănit în timpul Campionatului Africii și nu a fost antrenat ”, explică jurnalistul Kadir Onur Dincer al cotidianului Milliyet. “Dar fanii s-au îndrăgostit de el și cred că va fi lider în curând.”

Logic.

La urma urmei, Mikel a săpat timp de zece ani la Chelsea, unde a plătit pentru victoria indispensabilă și celebrată. în Premier League, Champions League și European League.

Dar înainte de a se muta la Londra din Norvegia la Oslo, Norvegia, la 18 ani, a avut o poveste ca o poveste de detectiv.

A fost de acord cu Ferguson și a dat din cap. United, chiar a pozat într-un tricou roșu, cu o etichetă de nume și numărul 21 pe spate.

Când Chelsea a aflat, au fost furioși.Ei au susținut că Lyn și cu mine am fost de acord cu privire la un drept de prim refuz. Aceștia au ajutat-o ​​să-l aducă pe Mikeel la nord de Africa și chiar i-au plătit un studiu scump la un liceu norvegian de prestigiu.

Mikel nu știa despre ce a fost și a trebuit să se confrunte cu apeluri telefonice anonime amenințătoare din Anglia și Nigeria, paznic de pază. Și apoi, la mijlocul lunii mai 2005, a dispărut.

Poliția norvegiană l-a căutat, cazul completând paginile ziarului, iar regizoarea Lyne Morgan Andersen spunea: „Cineva l-a răpit pe John-ul nostru!”

discutând dacă răpirea a fost organizată de Chelsea sau United, Mikel a fost găsit. La Londra, alături de agentul său John Shittu. Și via Sky Sports, el a spus: „Am fost obligat să semnez un contract cu United, nu am vrut niciodată.Vreau să joc pentru Chelsea! ”

United și Lyn s-au înfuriat pentru o schimbare, unde Mikel a refuzat să se întoarcă. În timp ce reclamația de la Manchester a fost respinsă de FIFA de la masă, Norvegia a fost considerată justificată. Mikel confuz nu a avut de ales decât să se întoarcă la Oslo, în speranța că toate părțile vor fi de acord. Ceea ce s-a întâmplat până la urmă: Chelsea a plătit 12 milioane de lire sterline lui United, iar talentul pe care-l avea în jur a fost în sfârșit al ei.

„A fost o nebunie. Am fost la școală și cele mai mari cluburi din lume se luptau pentru mine ”, a spus Mikel mai târziu. Iar conversația cu Ferguson l-a adus adânc în memoria lui.

„A putut vedea cum a fost format. El mi-a spus: De ce ai refuza? Suntem cea mai mare echipă din lume, nu poți face asta! Când a știut că nu mă va rupe, a spus: „O să te am în echipă într-o zi”.Ferguson nu se antrenează de mult timp, iar după ce s-a angajat în China și în Liga a II-a engleză, Mikel încearcă să reînvie o carieră în Turcia.

Poate împotriva Spartei în această seară.