Super Bowl: modul în care cel mai mare joc al NFL a devenit un câmp de luptă cultural și politic

Câteva luni mai târziu, în 2016, fundașul de atunci din San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, a început să protesteze împotriva brutalității poliției și a rasismului, îngenunchind când s-a jucat Bannerul Star-Spangled înainte de jocuri.

reacția împotriva poziției sale alimentată de criticile lui Donald Trump atât ca candidat republican la președinție, cât și după ce a intrat în Casa Albă, a contribuit la politizarea și polarizarea sportului preferat al Americii.

Acum, accentul din acest weekend nu este doar strălucirea din stadionul Mercedes-Benz de 1,5 miliarde de dolari (1,15 miliarde de lire sterline) și dacă New England Patriots pot învinge Los Angeles Rams pentru a obține un al șaselea titlu record pentru fundașul lor de 41 de ani, Tom Brady.Un eveniment anual, care a fost în esență o petrecere excesivă și o companie de bani, este, de asemenea, acum un vehicul pentru întrebări dificile despre trecutul, prezentul și viitorul drepturilor civile din America.Facebook Twitter Pinterest Stadionul Mercedes Benz din Atlanta Fotografie: Dave Shopland / BPI / REX / Shutterstock

NFL și finala sa de spectacol au devenit un câmp de luptă pentru lupte mai largi asupra justiției sociale și războaielor culturale de stânga contra dreapta, intensitatea lor s-a mărit anul acesta de locația Super Bowl într-o metropolă adâncă de sud, care a fost mult timp văzută ca fiind capitala neoficială a Americii negre și o piatră de temelie a mișcării drepturilor civile.

Cel mai vizibil, ceea ce a fost anterior dintre cele mai de dorit locuri de muncă din muzica pop – titlul emisiunii la jumătatea timpului în fața a peste 100 de milioane de telespectatori americani – a devenit un potir otrăvit.Un articol din Variety, în decembrie anul trecut, a denumit-o „Music’s Least Wanted Gig”.

Spectacolul din acest an va fi interpretat de Maroon 5 după ce ar fi fost respins de Rihanna în solidaritate cu Kaepernick, care nu a mai jucat de la Sezonul 2016 și a depus o plângere împotriva ligii, susținând că proprietarii de echipe au colaborat pentru a-l face proscris. NFL este de 70% negru, deci de ce este atât de albă acoperirea sa TV? Citiți mai multe

„Cred că ar fi grozav dacă Maroon 5 ar ieși din Super Bowl, așa cum a făcut Rihanna”, a scris comediantul Amy Schumer pe Instagram anul trecut. „Am spus personal reprezentanților mei că nu voi face o reclamă la Super Bowl anul acesta. Știu că trebuie să sune ca un sacrificiu de privilegii, dar este tot ce am.Lovirea NFL cu agenții de publicitate este singura modalitate de a-i răni cu adevărat. ”

Maroon 5 va fi susținut de doi rapperi, Travis Scott și Big Boi, care sunt negri.După criticile unor activiști influenți precum Rev Al Sharpton, Scott a emis o declarație în care a declarat că participarea sa este condiționată de acceptarea de către NFL a „partenerului” cu el în a face o donație de 500.000 de dolari către o organizație de justiție socială.

sunt câteva indicii despre ceea ce este în magazin duminică după ce NFL a anunțat că Maroon 5 nu va da o conferință de presă obișnuită înainte de joc, permițându-le să evite întrebările potențial incomode. “Artiștii vor lăsa spectacolul să vorbească”, a declarat liga marți. Colin Kaepernick trage un semnal de alarmă împotriva unui rău care reapare | Richard Williams Citește mai mult

Jermaine Dupri, un pilon al scenei muzicale din Atlanta, care produce o serie de concerte aprobate oficial la un festival de fani din apropierea stadionului, a declarat că va invita familiile persoanelor ucise de forțele de ordine. „Am de gând să-i fac să vină la evenimentul meu Super Bowl Live și să vorbesc cu mulțimea și să le spună povestea despre brutalitatea poliției din oraș și să-i las pe oameni să înțeleagă că îi susțin cât mai mult posibil”, a spus el pentru Associated Press.Facebook Twitter Pinterest Majoretele din Los Angeles Rams pozează pentru poze cu fanii din Atlanta Fotografie: Larry W Smith / EPA

Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv filiala din Atlanta a Asociației Naționale pentru Avansarea Persoanelor Colorate (NAACP) au anunțat planurile pentru un miting sâmbătă pentru a protesta împotriva brutalității poliției după două recente împușcături fatale de bărbați negri de către ofițeri în Atlanta, precum și prezența continuă a memorialelor confederate în stat, pe care le consideră simboluri ale supremației albe.

Între timp, un grup naționalist alb, cu legături cu Ku Klux Klan, intenționase să organizeze un contra-protest sâmbătă lângă cea mai mare sculptură de înaltă relief din lume, sculptura de trei acri a liderilor confederați de la Stone Mountain, lângă Atlanta, locul fondator al Klanului modern.Planurile lor s-au destrămat vineri. Nicăieri unde să meargă oamenii: cine va supraviețui gentrificării Atlanta? Citiți mai multe

Finanțat substanțial de contribuabili și deschis în 2017 la marginea de vest a orașului, exteriorul unghiular și sticlos al stadionului Mercedes-Benz se profilează ca o navă spațială extraterestră peste cartierele afro-americane majoritar sărăcite, majoritar .Distribuitorii de bilete solicită peste 15.000 de dolari fiecare pentru unele locuri din Super Bowl – o sumă care reprezintă venituri de șase luni pentru multe gospodării.

Locul de desfășurare este la mai puțin de două mile de Parcul Național Istoric Martin Luther King Jr , care include casa sa de copilărie. „Salutăm NFL și Super Bowl în orașul nostru”, a declarat Bernice King, cel mai mic copil al său și CEO al King Center for Nonviolent Social Change, în timpul unei discuții în această săptămână.

Ea a spus că jocul este o ocazie de a reaminti națiunii de ce a ales Kaepernick să îngenuncheze. „Acesta este orașul în care s-a născut doctorul King și acesta este orașul din care rezonează platforma justiției, drepturilor civile și drepturilor omului”, a spus ea. „Problema este încă dreptate pentru toți.”