„Nu face doar viermele”: breakdance-ul ar putea deveni sport olimpic în 2024

Pionierul Breakdancing, Richard „Crazy Legs” Colon, care, în calitate de lider al grupului american de hip-hop Rock Steady Crew, este considerat pe larg că a transformat nebunia într-un fenomen global, și-a salutat includerea în Jocurile Olimpice. </p >

Breakdancing-ul a fost confirmat ca fiind unul dintre cele patru sporturi, alături de surfing, alpinism și skateboarding, care vor fi prezentate Comitetului Olimpic Internațional pentru includere în Jocurile de la Paris 2024.

introducerea cu succes a breakdance-ului la Jocurile Olimpice ale Tinerilor din Buenos Aires anul trecut, pentru care Colon, un bărbat de 53 de ani din Bronx din New York, a fost invitat să facă parte din comisia de judecată.

Colon a spus: „Este vorba despre două lumi care se reunesc.Fiecare are propria sa istorie și cred că putem face acest lucru cu atenție într-un mod care respectă esența ambelor.Dansul reprezintă mulți oameni care vin din luptă și nu au nimic, iar acum acest lucru s-a tradus într-o oportunitate de a vedea lumea, de a concura și, cel mai important, de a construi punți între culturi și de a sparge stereotipurile. ”

Colon a fost membru fondator al echipei Rock Steady Crew în 1977 și l-a ajutat să se dezvolte din ceea ce a fost inițial o subcultură din New York într-un stil recunoscut și copiat în întreaga lume.

Marea Britanie a grupului hit, „(Hey You) The Rocksteady Crew” a ajuns pe locul șase în topuri în octombrie 1983.

„Am fost adus ca unul dintre judecătorii din Argentina și pe măsură ce îi urmărești pe copii obținând medaliile lor , începi să te simți cam emoționant “, a adăugat Colon.

Paco Boxy, directorul British Breaking League, care organizează competiții în Marea Britanie, a adăugat:„ Cred că sunt vești fantastice, nu numai pentru tânăra generație, dar și pentru credibilitatea breakdance-ului să fie clasificată ca sport.

„Mulți oameni vor arăta la breakdancing ca doar să te învârți pe capul tău sau să faci viermele, dar oamenii pe care îi știu se antrenează ca niște sportivi.Se duc la sala de înot, se antrenează în fiecare zi. Întotdeauna va fi întotdeauna un dans, dar s-a transformat într-un sport.

Selecția celor patru sporturi de către comitetul de organizare de la Paris aduce vești proaste pentru squash și karate, din care ultimul va face debutul olimpic la Tokyo anul viitor.

O declarație a președintelui Federației Mondiale de Karate, Antonio Espinos, scria: „Sportul nostru a crescut exponențial în ultimii ani și încă nu am avut șansa să ne dovedim valoarea un sport olimpic, deoarece vom debuta ca disciplină olimpică la Tokyo 2020.

„În ultimele luni am lucrat neîncetat, împreună cu Federația franceză, pentru a ne atinge obiectivul de a fi incluși la Paris 2024.Am crezut că am îndeplinit toate cerințele și că avem condițiile perfecte pentru a fi adăugați la programul sportiv. Cu toate acestea, am aflat astăzi că visul nostru nu se va împlini. ”

Într-o declarație comună, Federația Mondială de Squash și PSA World Tour au spus:„ Lista propusă a doar patru sporturi, dintre care trei sporturile sunt deja confirmate de COI în cadrul programului olimpic Tokyo 2020, conducând la convingerea că Parisul 2024 și COI au favorizat sportul deja în programul olimpic, fără a lăsa practic nicio ocazie pentru alte sporturi.

„Unitatea faptul că sportul nostru se bucură la nivel global este excepțional și devine din ce în ce mai puternic în fiecare zi.FSM și PSA sunt susținute de întreaga comunitate de squash și, cu sportivii noștri în frunte, au desfășurat o campanie puternică care a respectat cronologia și criteriile stabilite de Paris 2024 și CIO. ” vizează Jocurile Olimpice Citiți mai multe