Nicio finală a Cupei Ligii Scoțiene pentru Gerrard, deoarece Ferguson îl trimite pe Aberdeen

Lewis Ferguson a spulberat speranțele lui Steven Gerrard de a-i conduce pe Rangers în finala Cupei Ligii Scoțiene, în timp ce câștigătorul său final a sigilat un triumf cu 1-0 pentru Aberdeen la Hampden.

Managerul Ibrox spera să-și marcheze primul șase luni la conducerea echipei, conducându-i împotriva Celtic pe 2 decembrie. Dar Ferguson, fiul fostului jucător Ibrox Derek și nepotul fostului căpitan Barry, a distrus aceste planuri în timp ce se îndrepta spre câștigător acasă cu 11 minute rămase. Ryan Christie vine să spargă Hearts și să ghideze Celtic în finala Cupei Ligii Citește mai mult

Gerrard a ales să parieze pe atacantul Umar Sadiq din față, în ciuda atacantului de la Roma împrumutat care a înregistrat anterior doar 26 de minute de acțiune în acest sezon.Dar, cu golgheterul său Alfredo Morelos suspendat și subînvățatul lui Kyle Lafferty legat la cupă, tânărul de 21 de ani a primit surprinderea din cap pentru primul său început, în timp ce se înălța împotriva fundașului Scoției Scott McKenna, înapoi în grupa Aberdeen după interdicția sa în două jocuri.

Eșecul Dons de a-și vinde alocarea biletelor i-a lăsat pe cei 32.000 de credincioși Ibrox în număr mai mare decât numărul fanilor Aberdeen de trei la unu. Cu toate acestea, acea secțiune a sărit din loc după 33 de secunde, în timp ce pasul tremurat al lui Joe Worrall l-a lăsat la iveală pe Ovie Ejaria.Obligat să-l doboare pe Lewis, tânărul împrumutat de la Liverpool a primit cartonaș, dar nu a mai existat nici o pedeapsă, deoarece Allan McGregor a parat lovitura liberă a lui Niall McGinn pentru un corner. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

< John Beaton a aprins din nou galben la comandantul Dons, Graeme Shinnie, în timp ce se zgâlțâia asupra lui Daniel Candeias, dar acea rafală timpurie a făcut trucul, deoarece a pus capacul pe starea de fierbere.

Marea șansă a lui Sadiq a venit după cinci minute când James Tavernier l-a ales cu o lovitură liberă, dar nu a existat nici un început de vis în timp ce el s-a îndepărtat.Și Aberdeen a creat deschideri, dar calmul lui McGinn l-a eșuat, în timp ce a explodat din reducerea lui Scott Wright.

Echipa lui McInnes lucra din greu pentru a închide zonele spațiului în care, în mod normal, partea lui Gerrard prospera, forțând Rangers să-și încerce norocul de mai multe ori de la distanță fără prea mult succes.

Norocul era aproape de partea lui Aberdeen când o centrare a lui Gary Mackay-Steven aproape că a căzut peste capul lui McGregor, dar portarul Ibrox a făcut bine să-l răstoarne. Glenn Hoddle continuă să răspundă bine la tratament după infarct. Citește mai mult

Beaton a adăugat opt ​​minute de accidentare după ce Andy Considine a suferit o lovitură urâtă de cap cu Lassana Coulibaly care l-a văzut decolat pe o targă.Asta a lăsat timp pentru un apel de penalizare Rangers, dar a fost ușurat pentru Shinnie, deoarece oficialii au văzut degetul de la picior pe care l-a ajuns la minge în timp ce Ryan Kent a coborât.

Rangers au căutat să forțeze problema după pauză, ridicând tempo. Tavernier și Coulibaly s-au apropiat, dar Aberdeen a continuat să reziste cu încăpățânare și curajul lor a dat roade cu 11 minute rămase.

Colțul bătut al lui McGinn a blocat apărarea Rangers sub propria traversă, lăsându-i neputincioși în timp ce Ferguson s-a prăbușit acasă cu cap.

Gerrard a părut să răspundă când i-a aruncat pe Glenn Middleton și Scott Arfield, dar nefericitul Sadiq a copiat cartonașul galben în timp ce se scufunda la picioarele lui Joe Lewis. Rangers l-au trimis pe McGregor pentru un corner, dar nu a existat nicio salvare dramatică.