Liverpool lui Jürgen Klopp este pregătit pentru o „luptă corectă” cu Burnley

Cu cinci egaluri în ultimele șapte meciuri, Liverpool a ajuns la punctul central al sezonului. Burnley și Bayern München trebuie depășiți în patru zile, fără loc pentru alte derapaje, dacă clubul dorește să rămână pe drumul spre argint.

Jürgen Klopp a fost, de înțeles, dezamăgit de faptul că echipa sa ar putea. nu a acumulat mai multe puncte în meciurile lor împotriva lui Manchester United și Everton, în timp ce Manchester City se întorcea în fruntea Premier League, deși el susține că Liverpool ar fi acceptat cu plăcere poziția actuală la începutul sezonului. Jürgen Klopp trebuie să reducă tensiunile, nu hrăniți-i să scrie istoria Liverpool | Daniel Taylor Citește mai mult

„Nu suntem într-o situație negativă”, a spus el. „Suntem într-o poziție foarte bună pentru că este o poziție la care nimeni nu s-ar fi așteptat înainte de sezon.Bine, poate am fi visat la asta, dar aici ne luptăm pentru titlul de ligă și se pare că în momentul de față avem șansa dacă putem reveni la jocurile câștigătoare. Acum trebuie să jucăm ultimele nouă meciuri [de ligă] cu tot ce avem.”

Acest lucru va fi cu siguranță adevărat împotriva lui Burnley, pentru că, în timp ce un manager german ar putea fi de așteptat să se teamă mai mult de a juca Bayern în Bavaria , Klopp îi ține pe adversarii de duminică în cea mai mare atenție. „Toată lumea știe că Burnley este dur; sunt o adevărată unitate de luptă”, a spus el. „Au jucători puternici în față, care sunt buni la câștigarea mingii, iar restul jucătorilor sunt buni în a le aduce.

„Este un plan evident, dar foarte bun, pentru că este greu de tratat.Ca manager, treaba ta este să faci tot ce ai și, de când sunt în Anglia, asta a făcut Sean Dyche.

„Meciul pe care l-am câștigat la Burnley în decembrie a fost unul important. ; am fost un gol în jos și a trebuit să ne întoarcem. Și sezonul trecut a fost jocul sezonului pentru noi când am câștigat acolo în Anul Nou. Ei joacă un „joc englezesc”, cred.Duminică-miercuri ar putea fi mai bună, dar nu ne vom plânge.” Jürgen Klopp spune că Liverpool ar fi o „floare slabă” pentru a schimba stilul acum. Citește mai mult

Deși Liverpool a marcat cinci goluri în meciul intermediar împotriva Watford, incapacitatea lor de a găsi o cale de trecere împotriva lui Manchester United și Everton a însemnat că au pierdut teren în ligă, iar Klopp a fost criticat după ultimul meci pentru că l-a adus pe James Milner și l-a lăsat pe Xherdan Shaqiri pe bancă.S-a dovedit că mărimea jucătorului este o problemă împotriva echipelor care ar putea să trimită oamenii mari la lovituri goale, așa că talentatul, dar incontestabil scund și ghemuit Shaqiri ar fi bine să nu-și construiască speranțele prea mari pentru această după-amiază.

„Mărimea lui Shaq este un mare avantaj în multe momente din viața sa de fotbal, dar în unele situații nu este perfectă”, a spus Klopp. „Dacă aperi piesele goale, poate fi dificil să scoți un jucător și din când în când acesta este un motiv pentru care cineva nu intervine.

„În primul rând, depinde de situația din jocul, nu este la fel de simplu ca să trimiți toți jucătorii tăi atacatori. L-am adus pe Shaq împotriva lui United, dar împotriva lui Everton a fost Adam Lallana. L-aș fi putut aduce împotriva lui Watford, dar nu era nevoie.Cel puțin el este disponibil ca opțiune; este important să ai de ales. Echipa pe care o avem este cea care ne-a adus acolo unde suntem acum și toată lumea a avut un impact.” The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal.