Fiul „pietrificat” al lui Chris Eubank va pierde lupta obligatorie împotriva lui James DeGale

Problema cu boxul este că adevăratul lucru este precedat invariabil de indignarea falsă și de retorica goală, dar a fost totuși o mică scuturare să-l aud pe Chris Eubank recunoscând că a fost „pietrificat” de rezultatul luptei definitorii a carierei fiului său împotriva James DeGale sâmbătă seara.

Senior (sau „engleză”, pentru a folosi mânerul său preferat) a fost stăpânul surprizelor în zilele sale de luptă și nu a dezamăgit în rolul său de tată și cândva consilier al Eubank Jr. când a declarat: „Cu siguranță este o luptă de 50-50. Sunt îngrozit că poate nu va câștiga acest lucru. ” El a adăugat: „Nu sunt convins că [Junior] va câștiga, deoarece James DeGale are pedigree în ceea ce privește medalia de aur [olimpic], de două ori campion mondial. E real. Respect abilitățile omului.Junior are – dar cine apare noaptea?

„Acest lucru va fi ciudat pentru public, dar fiul meu se uită la aspectul fizic al acestei persoane, mulțimea – jocul fizic. Și, din punct de vedere fizic, nu cred că există cineva care să poată sta de fapt cu el. Dar nu este doar fizic – este și spiritual. Aici Juniorului îi lipsește binecuvântarea. Este singurul lucru care mi-a permis să câștig atâtea lupte de campionat și mi-a permis să suportez fanatismul presei, al războinicilor de la tastatură și al criticilor. Am îndurat totul pentru că, spiritual, sunt plin de viață.Nu am coborât niciodată la acel nivel, dar nu știu dacă are asta. ”

Luptătorii, al căror presupus animus reciproc s-a diluat prin bătăi de joc, se întâlnesc la O2 Arena din Londra pentru titlu vacant IBO super-mijlociu într-o luptă, ambii spun că își vor încheia cariera. câștigând revanșa și oprindu-l pe obscurul subaccesor columbian Fidel Monterrosa Muñoz în trei runde într-o rundă de opt în septembrie anul trecut. bătrânul Junior, care a pierdut de două ori: pentru Billy Joe Saunders, care se întoarce pe ring luna viitoare, când îl provoacă pe Shefat Isufi pentru versiunea vacantă a WBO cu același titlu, și George Groves, care s-a retras.

DeGale, a cărui experiență ar trebui să-i ofere un avantaj, l-a descris pe Eubank ca pe un „idiot iluzionat” și a adăugat: „Totul i-a venit în minte – a terminat ed.Îți promit că va primi o școală. ” Adresându-se direct oponentului său, el a spus: „Voi ieși și ți-l voi da corect. Nu poți boxa, Chris. ” El a adăugat: „Aceasta este cea mai mare luptă din carieră, timpul de pensionare.Oricine pierde acest lucru este făcut. ”

Eubank, mai puțin volubil decât tatăl său, a răspuns:„ Suntem amândoi la margine și într-o etapă în care nu putem pierde ”.

După ce l-a convins pe tatăl său să ocupe un loc în spate în cariera sa, păstrând inteligentele de colț ale lui Ronnie Davies, Eubank îl aduce de data aceasta pe antrenorul experimentat Nate Vasquez, un fost amator remarcabil care lucrează în Las Floyd Mayweather La sala de gimnastică din Vegas și a fost alături de Eubank în mod constant într-o pregătire îndelungată.

Americanul a fost brutal cu Eubank când au început, spunându-i: „Apărarea ta este un rahat, munca ta de picioare este oribilă și ai multe de făcut lucrează mai departe. ”

Eubank, care l-a invitat pe Vasquez să se mute cu el, a spus:„ Pentru prima dată în cariera noastră ne concentrăm pe strategie și plan de joc într-o tabără de box adaptată, pregătindu-mă pentru o slick southpaw.Am acoperit toate bazele, de aceea sunt atât de încrezător. Dacă aleargă avem un plan de joc, dacă stă în picioare și își plantează picioarele, avem un plan. ”